31 Ekim 2010 Pazar

Eve Dönüş

Yaşasın!!! Nihayet temiz evimize ulaştık. Aslında geleli 5-6 saat oldu ama yemek, banyo, çamaşır faaliyetleri derken ancak oturabildim. Kendimi, aylar süren askerlikten sonra evine dönmüş biri gibi hissediyorum. Çarşamba sabahından bugüne kadar sadece 2 kez banyo yapabildiğim düşünülecek olursa, gerçekten de bir çeşit kısa dönem askerlik yaptığım söylenebilir. Neyse artık dilediğim gibi banyo yaptım, kanepede rahat rahat oturabiliyorum, rahatım. Keşke şöyle birşey olabilse; ışınlanma yoluyla mesela dilediğim zaman Çeşme'ye ya da Antalya'ya gidebilsem ama her gece evimde uyusam. Ne şahane olurdu! Işınlanmanın mümkün olacağı günleri iple çekiyorum.

Bu tatilde sergilediğim performans aslında hayatımla ilgili bana olumsuz sinyaller verdi; örneğin hiçbir zaman filmlerden izlediğim haldeki Hindistan'a gidemeyeceğimi gördüm, ayrıca bir hippi de olamayacağımı fark ettim maalesef. Tek korkum ise ilerleyen yıllarda evinden dışarı adım atamayan bir kadın haline dönüşmek. Umarım böyle olmazzz. Belki de bu 4-5 günlük tatile dayanabilmiş olmam olumlu bir adımdır, belki de adım adım temizlik takıntılarımı aşarım, kim bilir? Her neyse, eve döndüğüm için çok mutluyum.



Aslında tatil sayesinde bol bol kitap okudum, yaklaşık 1000 sayfa okudum ve şansıma okuduğum 3 kitapta şahaneydi. Eve döner dönmez de elime yıllardır okumak istediğim "Parma Manastırı"nı aldım ama birkaç sayfa okuduktan sonra fark ettim ki, şu sıralar hiç klasik okuma havasında değilim, daha çok yeni yazılmış yani tercihen 20-21. yüzyıl romanları okumak istiyorum. Şu an elimin altında bir tane daha "David Lodge" romanı olsaydı çok iyi olurdu benim için çünkü kış saati uygulaması uyumamı zorlaştırıyor. Kış saati uygulamasının yanısıra uyumamı zorlaştıran bir başka şey de şu sıralar sürekli vücudumu dinlemem ve en ufak birşeyi yorumlama çabam. Karnım, öncelikli ilgi alanım. Bu ay hamile kalmam için yuttuğum ilaçlar ve olduğum iğneden sonra hamile mi kaldım yoksa regl mi oluyorum ikileminde gidip geliyorum. Regl olmak istemiyorum, hamile olmak istiyorum mümkünse ama her ikisinin belirtileri de o kadar benzer ki benim bünyemde. Ve test yaptırmak için de reglimin gecikmesi lazım. Umarım umarım umarım hamileyimdir. Şu an fark ettim ki, epey bir okuduğum, kadım forumları gibi yazıyorum. O forumlara baktığım zaman, pek çok kişinin hamile kalmak için uğraştığını görüyorum. Fakat etrafıma baktığımda ise sanki herkes hemencecik hamile kalıyormuş gibi. Ayyy bilemedim. Kafaya takmamak gerek, bakalım, herşey iyi olur umarım. Eve hoşgeldim!

1 yorum:

  1. Sana bir tane daha David Lodge hediye edeyim bugün. Düşünce Balonları'nı okumadıysan ben de 2 tane oldular:)

    YanıtlaSil